22.07.2008 г., 7:35 ч.  

Посрещане 

  Поезия » Любовна
743 0 2

Предчувствах тази нежна топлина,
преди да ме обгърне изотвътре
разтърсването огнено в съня,
след него - унес, претопен във мъка.


Безвремието, космосът, светът -
със крясък се родиха от телата ни.
Предчувствах как със бяла светлина
света заляла би душата ми

 

и как като разцъфващ розов цвят
със трясък се разпуквам в тишината.
Предчувствах пролетта, тъй както шипков храст
предчувства топлината на земята.

И както храбро в свойта самота
разравя бучки пръст стеблото крехко,
изправих гръб, извих снага,
разкърших спомените като сухи съчки,
за да посрещна Него.

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??