30.09.2024 г., 19:17 ч.  

Постеля за Иисус 

  Поезия
90 4 2

ПОСТЕЛЯ ЗА ИИСУС

 

Не знам какво рисувал е дъждът

с безплътните си пръсти по стъклата –

видях, че ме очаква дълъг път

през пропасти от суети и вятър.

 

Че днеска съграденото от мен,

навярно утре, вдругиден ще рухне.

А моят свят – от думи сътворен,

е къщичка без покрив и без тухли.

 

Понеже знам, че в нея съм за миг,

все гледам да им е добре на всички.

Дори врабчето снощи с: – Чик-чи-рик! –

от шепата ми клъвна си трохички.

 

Един живот пробягах – бос и гол,

като че ли ме гонеше потеря,

но винаги съм пастрил хляб и сол! –

ако ми слезе Господ на вечеря.

 

Ти, който и да си, бъди ми гост? –

светът е мост, изгърбен към безкрая.

Аз всяка нощ постилам на Христос

на одърчето в гостната ми стая.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??