26.02.2019 г., 18:39 ч.

Постфевруарско 

  Поезия » Гражданска
505 3 4

Тежък идва всеки февруари...

Много често носи суета.

Ала твоят син велик, Българийо,

път пое натам, в безкрайността.

 

Беше тридесет и шест годишен,

беше рус, мъжествен, синеок.

Гробът му и днес таи се скришен,

с подвиг недостигнат и висок.

 

И наред с житейските задачи,

нека стигнем следния девиз:

като символ трябва да го тачим,

та бесилото да пусне жив филиз!

© Елия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??