7.01.2014 г., 20:44 ч.

Сезонът на тъжните залези 

  Поезия » Любовна
4077 18 79

 

 

Остави този дъжд да вали,

всички грешни следи да отмие,

във улуците лошите дни

със измамни надежди да гният.

 

Нека залезът – стар романтик

свойта вечер по навик да чака,

ще напише поредния стих,

ще потъне след двата коняка.

 

Остави туй небе да мълчи,

знам и този сезон ще отмине,

там където е тихо боли

и светът опустява безимен.

 

Златни залези, ярки звезди

ще се раждат във лилави нощи,

небосводът от страст ще кипи,

но сега… твърде рано е още.

 

 

 

 

 

© Ивон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??