6.06.2010 г., 16:27 ч.

Посвещение 

  Поезия » Друга
479 0 3

                                                                         В памет на любимия ми приятел,

                                                                         незабравимия Чарли, който ме напусна

                                                                         преди два дена и когото никога не ще

                                                                         забравя...

 

 

За правото, че дишам ли плати

с живота си, ти - рижава звездице,

но ме превърна в камък, който  тихо

да пие самота, сълзи да блика.

С какво  оная непонятна смърт

подмами те, че тръгна доверчиво

и ми остави мъка - като кърт

да рови из душата ми горчиво.

И  ми остави болка да яде

сърцето, омаляло от безсилие,

изцъклено от безхаберие небе

и спомени като гора с осили.

Чарлушко мой, любов четиринога,

кой ще ме среща вечер на вратата,

кой ще ме близва нежно със език,

опашчица от радост кой ще мята?!

Кой ще се качва в уморени скути

и предан ще ме гледа във очите,

кой ще лекува болните минути

и “Как си?” безсловесно ще ме пита?!

Ти, мое бедно кучешко сърце,

да знаеш само колко те обичах!

Нашийника ти върху скръб, момче,

съм метнала и подир нея тичам.

© Диана Кънева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много тъжно!
    Знам какво е да изгубиш приятел, било то и четириног.
    Прегръдка!
  • Много силна е тази привързаност...усеща се болката от загубата във всеки ред и дума...
  • Разплака ме!
    И аз си спомних за моя Чали, който изгубих отдавна, а все още не мога да прежаля!
Предложения
: ??:??