9.09.2007 г., 21:40 ч.

Посвещение за един мрачен приятел 

  Поезия
587 0 1

Посвещение за един мрачен приятел

 

Всеки знае – нощта е студена и мрачна.

И след сенките черни ти се чувстваш сам,

изпълнен със скръб, ти си изгубен в мрака.

Животът е като картина, сам я оцветяваш,

но в очите на самотника има само мрак,

черни увехнали цветя, черни пътища без край

и няма дори лек полъх, помен за живот.

Има само едно нещо, което те държи жив –

една мечта – чиста като утринна роса.

Мечта, просто и красива за една ръка,

символ на щастие, радост и любов,

знак, че там някъде има някой за теб,

приятел, който да ти помогне.

Но днес си само тих спомен...

Красив пейзаж, където сега е буря.

Животът може да е слънчево лято,

но и люта, жестока зима.

Трудно е да си сам, отчужден от света,

създание самотно, скрито в нощта.

Мечтаеш за деня, за нежност и любов.

Мечтаеш за приятел, който да ти подаде ръка.

Не се отчайвай, не се предавай.

Бори се с всички сили, давай напред.

Един ден ще го откриеш, сигурна съм,

така, както аз открих теб.

© Диляна Неделчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубаво е,че има такъв приятел като теб!
Предложения
: ??:??