18.09.2017 г., 21:01 ч.

Посветено 

  Поезия
1444 4 6

Защо съм ти? –
такава малка и невзразчна,
попаднала случайно в храма,
в който ти си жрец,
една окъсана и мръсна странница,
която жадно пие твойта реч,
която жадно пие твойто благородство,
която се надява на късмет
да я съзреш в тъпата от поклонници
и с мека длан на челото 
да сложиш мислите ѝ в ред?

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??