18 сент. 2017 г., 21:01

Посветено 

  Поэзия
1442 4 6

Защо съм ти? –
такава малка и невзразчна,
попаднала случайно в храма,
в който ти си жрец,
една окъсана и мръсна странница,
която жадно пие твойта реч,
която жадно пие твойто благородство,
която се надява на късмет
да я съзреш в тъпата от поклонници
и с мека длан на челото 
да сложиш мислите ѝ в ред?

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??