30.06.2009 г., 12:57 ч.

Посветено на децата на деня 

  Поезия » Философска
569 0 8

В полето на звездите омайни - погледни

и от там знание получи.

Ти хоризонти преброди

и в далечни места с чиста мисъл отиди.

И светлината ти потърси,

намери я и я вземи,

и дай я на хората добри.

До реката на детството свято,

ти поспри и от там  Любов вземи.

До Безкрая ти отиди

и от там Вяра  поеми,

и тръгни напред,

в зоната на тъмнината човешка.

Ти дай - неща тъй велики:

- СВЕТЛИНА - МИСЪЛ - НАДЕЖДА!

- ВОДА - ЛЮБОВ - БОГ!

- БЕЗКРАЙ - ВЯРА - СИН!

В едното цяло се окъпи

и поеми пътя си велик -

на мъчения, лишения,

но с Дух Велик.

Бог се той нарича,

и Вселенски разум,

и Бяла светлина!

 

13.01.98г.

© Сириус Надежда Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??