26.05.2009 г., 8:49 ч.

Посветено... на двата ми рога 

  Поезия » Друга
994 0 9

Отсвирих онова време, когато

се говореше на ниски децибели

или

по-често наум.

Понеже вече не съм забулена                 

заран,

(още в леглото)

се надигат

извънземни емоции и...

започвам да си подострям мислите,

да изстрелвам куршумено думите,

за да ми олекнат всички нощни екшъни.

Oбичам да поспорвам с нея.

(не е нужно да споменавам името).

Всеки би се досетил

колко обичам лирическата.

По роднинска връзка

сме свикнали вече,

да си плюем в устата,

да си разменяме четките,

да си стържем езиците

и с Орбит да освежаваме

парадонтити  и стари микроби.

Нахъсваме кривата и обувка,  

че не спазва  стопа и

обърква

моята с нейната локва....

И ставам груба... и трудно

прощавам,

когато се върти

и изменя градусите на

всичките си гледни авоари.

Няма скрупули и ме вбесява,

когато бода с топлийка подкожните и

мускули

да реагира.

(Мисля си, че бавно загрява)

или не и понася

блясъка на очните ми ябълки.

Все едно.

Когато забележа петолъчното

и самочувствие      

до пъпката на челото,

започва да ме втриса.

Преграквам

да споря с пясъчните кули

на Джунгария

и да си мисля, че съм

обезглавила Хитлер,

за да не оживява всеки ден в

различни картини.

Споря с нея и беля часовете ú

като ракитово лико.

Искам да съблека костюма ú.

Да опощя всичките въшки

да я оставя гола... до кости,

озъбена.

Тогава искам да ме издебнат

пощурелите гарвани,

нека ме издебнат... и 

да ме снимат, докато съм още жива,

с ония два рога

сред кичури бяла слама

като баркод сложени...

не постфактум,  разбира се.

С тях разкопчавам ципа на времето

още

и изхлузвам като пълен кондом

всички

неказани или спестени думи.

Ей така – плюн, плюн...

За хубаво или лошо,

без грам умисъл или нещо вторично.

Профилактично.

Антивирусно.

Заради съсиреците на езика

от лайт-цигарите,

си играя на „доктор”.

Играя си, а ме боли...

И рани... много рани!

© Веска Алексиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Веси...раните, така болят, мила Веси.
    силна поезия, и невероятно болезнена.
    прегръщм те, с обич.
  • поздрав
  • Веси, ама щях да те пропусна!
    Обичам "рогатите", близки са ми
  • При тебе(или при нея) няма неказани или спестени думи!
    За това те обичам!!!
    С двата рога напред!
    Веси*!
  • Благодаря ви!
  • Сякаш много линии се плетат и остава нещо недоизказано!
  • !!!
    Приятно ми е,Веси!Много!
  • "Изхлузвам като пълен кондом, всички неказани или спестени думи..."
    Иде ми да кажа, че си личи, че изхлузването на кондома е мъжка дисциплина.
    Прощавай ти, Веси, и твоите два рога. Не ми хареса.


  • дишай!!!
    това е от околната среда, остатъчно ...
    Липсваше, Веси!
    Писането ти липсваше!
Предложения
: ??:??