17.11.2007 г., 13:39 ч.

Посветено на едно момиче 

  Поезия » Любовна
1119 0 3
 

Залезе слънцето на моята улица

в мига, в който ти си отиде

и потъна всичко в мрак и самота...

Но ти знаеш, че обичам светлината и живота,

затова ще се боря до край за любовта.

 

Ще се боря за онази любов,

която споделяхме с теб,

с която посрещахме всеки нов ден.

Тя, която ни научи на толкова много неща,

която даде нов смисъл на съществуването ни...

 

Ще се боря за погледа ти, изпълнен с красота,

за мекия ти глас, който поразява нощта,

за топлата прегръдка, която ми дава сили да продължа,

за нежната целувка, лекуваща всяка моя болка,

ще се боря за теб, Любима!

 

И без това не ми остана друго, освен тази борба...

Ще се опитвам всякак,

ще ме е страх - Ами ако ми откажеш пак?!


Но няма, няма и това да ме сломи,

с нови сили ще тръгна да те търся

и като изгубено дете ще се лутам по трънливите пътеки,

докато не открия тази, която води до сърцето ти.

Не искай от мен големи обещания

за вечност и безкрайно щастие,

тях никой няма да ти даде,

но и никой не може да ти даде моята любов

и ничие сърце не тупти и ден и нощ за теб, както моето

и никой, никой, мила моя,

няма да бди, да те цени така, както аз умея...

 

И всяка дума, всеки ден на теб е посветен

и всичко красиво от теб е вдъхновено.

Сиянието лунно и пролетния полъх си взела,

а мекотата на кожата ти е небесна феерия.

 

Като пленник на тази магия

аз ще чакам, приседнал в тъмата на тъжните си дни

и ще тая надежда,

че ще ми простиш и любовта си към мен ще подновиш!

П.П: Произведението е мое, странно е, че е адресирано към момиче, но е услуга за един приятел, чиято приятелка го изостави. Въпреки това в него съм вложила своите чувства към моя любим... надявам се да ви хареса

© Габи Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • мн ви благодаря за хубавите коментари ,надявам се да стигна вашето ниво на писане,тъй като определено има на какво да се науча още
  • ПРЕКРАСНО Е ТВОРЕНИЕТО ТИ,ДАНО ПОМОГНЕ НА ТВОЯ ПРИЯТЕЛ
  • Ей, мила Габи получило се е много добре!
    Най-интересното е, че си го написала толкова истинско...а всъщност е услуга! Браво!!!6+
Предложения
: ??:??