24.06.2009 г., 16:49 ч.

Посветено на хаоса и на Исус 

  Поезия » Философска
577 0 4

Огън и плам - завихряне, отхвърляне,

бушува и изгаря -

                                 радост и щастие,

                                 омраза и любов,

                                 печал и скръб.

Навява тихи спомени,

нашепват звездите

за отминалите дни,

и просякът, беден тялом,

става той духовен вожд.

                                И ето поспира,

                                крачка, две и

                                тръгва

                                по пътя скромен,

                                но и труден.

И широта, и слава

в бъднините пребъдва!

                                Той, силният духом,

                                и върви, и върви

                                искрей светлина

                                и огрява - свети

                                той в нощта земна.

И светъл лъч е той,

пътеки свои той поднася,

лотос бял -

думи - слово - меч,

и върви - не спира

огрява - далечни върхари.

 

И взима - и дава

на хората вечен живот!

 

1998г.

© Сириус Надежда Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??