12.05.2011 г., 22:06 ч.

Потомка 

  Поезия » Гражданска
508 0 1

 

 

Аз нося име на добра славянка

и смугла българка съм,

черноока.

В Балкана скътана е

мойта сянка,

а корените ми - в степта широка.

 

В красив и свиден кът съм аз родена -

там, дето Осъм в Дунава

се влива.

Живея в теб,

земя благословена,

и гордостта в сърцето ми прелива!...

 

Докрай ще съм ти предана и вярна!

За мирните ти, светли дни

ще пея

със обич и с признателност

безмерна!

В пръстта ти родна искам да изтлея!

 

 

© Славка Любенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??