6.10.2012 г., 15:54 ч.

Потребен огън 

  Поезия » Любовна
805 0 10

Потребен огън

 

 

Ти, казваш, си ме търсил без посока...

Надлъж и шир кръстосал си света.

Зазидана в тъмница доживотна,

душата ми догаря в самота.

 

Ни слънчев лъч, ни песен. Редом с мене

в оковите дрънчеше ми страхът.

До вчера моите чувства наранени

проклинаха неверния си път,

 

а днес съм просто сгърчена шушулка,

опърлена от чужда суета.

И само хладна есенна милувка

от пръските студени на дъжда

 

припомня с песента на мойто име,

че търсил си ме нейде досега.

Не чакай ни минута! Намери ме

в палитрата на пъстрата дъга.

 

Във танца на звездите кадифени,

в копринения блясък на деня,

в дъха на декемврийските дантели,

в атлазената лятна тишина.

 

Ще бъда в безвъзвратното ни "вчера"

и в спомените - скътана мечта.

В безбрежието с устрема на жерав,

пленена от омайна красота.

 

Ти, казваш, си ме търсил без посока...

Надлъж и шир кръстосал си света.

Искрица ми дари от своя огън,

завинаги със тебе да горя!

© Яна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??