24.06.2006 г., 22:52 ч.

Поука 

  Поезия » Хумористична
1264 0 1

ПОУКА

 

Когато бяхме ученици в единайсти клас

обичах аз момиче във захлас.

Изчаквах я след часовете, ходехме на бар,

приказвахме си за живота стар.

 

Но все не можех (не!) да я притисна аз до мен,

целувки да си разменим.

Наместо туй стоях вдървен като хлапак,

приказвах си наум, че съм глупак!

 

И ето – дойде неизбежното така,

както идва само тя – Смъртта!

От нашата любов остана само прах,

всичко свърши пак във пълен крах!

 

Любимата ми взе да лъже, да бяга все от мен,

намери си един кретен,

а аз останах сам във този свят,

замислен чаках някакъв обрат.

 

Е, аз си взех поука – вече знам:

“Прегръщай и целувай! Нямай срам!

Защото иначе ще бъдеш ти ранен,

нещастен и опечален!”

 

Сега аз имам не една, а две любовници,

които все ме носят на ръце,

но няма я онази – непорочната любов,

останала там като зов...

 

м. 02.1984г.

Любимец

© Калин Найденов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Можете да гледате видеоклип на песента по горния текст на: http://www.zazz.bg/play:30a01ad5
Предложения
: ??:??