10.11.2013 г., 19:49 ч.

Практиколог 

  Поезия
382 0 1

( Всяка прилика с действителни лица и събития е абсолютно случайна)

 

Беше най-слабият в клас.

Имаше среден успех - две.

Често не влизаше в час,

а и защо ли му бе!

 

"Няма шанс за успехи" -

смятаха всички така.

Тежките мисли са леки

пред предопределена съдба.

 

Свърза се с яки момчета.

Стана им лидер дори.

Разбираше от бой човекът.

Биеше и мъже, и жени...

 

Юмрукът му беше знаме.

След него народ - гора.

Дори веднъж се закани

да стане държавен глава.

 

Естествено, стана практикът.

Кой би могъл да го спре?

Единствено в политиката

не трябват умни мъже.

 

Тогава направи промени -

вузовете закри.

Практикологията без време

за водеща обяви.

 

Дъвчат ме разни мисли,

гризе ме кучешки яд.

Кой е измислил книгите

в този практичен свят?

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??