13.12.2011 г., 21:28 ч.

Пратеник на любовта 

  Поезия » Любовна
467 0 1

 

Влюбено момче през есента

откъсна златен кленов лист,

нежно то докосна го с уста,

гали  го със погледа лъчист.

 

Дълго шепна пламенни слова,

призна му нежната си тайна,

леко го подхвърли след това

и тръгна след нощта омайна.

 

А листът направи пирует

и се спусна леко  на земята.

Вятърът, с почистване зает,

във въздуха го запремята.

 

Листът, пламнал от смущение,

кацна като птиче във водата.

Реката го пое с вълнение –

красива брошка във позлата.

 

Закичи се, огледа се в небето

и влюбена, от обич  засияла,

радостно се втурна към морето,

от мечти и щастие преляла.

 

Но преди с морето да се слее,

закичена с листото златно

и химни с радост да  запее

за  срещата им   благодатна,

 

едно девойче  я посрещна,

грабна ù листенцето красиво,

после във  беседката отсреща

скри се развълнувано, щастливо…

 

Целуна то  листото златно,

разчете писъмцето  нежно.

Върна  го по вятъра обратно

в малкото градче крайбрежно.

 

Листчето   блестеше от любов

и сякаш от любов трептеше.

Понесло поверения му  зов,

между влюбените то  летеше.



© Генка Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??