17.07.2007 г., 9:53 ч.

Право огледало (Право огледало) 

  Поезия
674 0 3

Право огледало

Изливам си - пред вас - душата...
(Не знам дали си струва.)
Изглежда мойте стихове сакати
със вашите души - враждуват.

Враждуват... може би... не точно.
По-правилно - страхуват,
че може някак - не нарочно -
да ги угадят колко струват;

Че може мойте откровения
уж простички, недоизляти,
да ги разбутат от блажение
и самодоволни постулати.
*
Страхуват се Душите ваши,
че както в право огледало
ще ги разтърси крехко Щастие -
на всеки - вехтото Начало.

19 Август 2003, Ломбо Есте

© Симеон Дончев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??