13.12.2011 г., 21:13 ч.

Празна глава 

  Поезия » Хумористична
1050 0 4

ПРАЗНА ГЛАВА

Опитвам се да вкарам нещо в нея,

да заработи като нов двигател,

да ме накара да творя, да пея -

нали съм ужким някакъв писател...

Напразни са усилията мои,

словата спят съня си непробуден.

Не стават за възвишени герои,

живецът им далече е прокуден.

Оглеждам се наоколо тревожно -

дали пък няма нещо да ме стресне?

Оказва се, че всичко е възможно,

дори звезда в главата ми да блесне...

Една жена с бедра на самодива,

с очи, в които бездната ме мами,

божествен стан пред мене заизвива,

разби сърцето ми като цунами.

 

И звъннаха на извора мечтите,

главата ми изпълни се с видения.

Амур заби в сърцето ми стрелите,

родиха се внезапни откровения.

© Радко Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??