22.04.2013 г., 10:51 ч.

Празнични струни 

  Поезия » Любовна
639 0 7

---


Прегръщаш ме — на седмицата в дъното,
след делнични тълпи, след тежки мисли.

През клони пляскат две тополи сънени,
на лунната им сцена с теб на "бис" сме.
Добре ми е така — в нощта охолна
телата си споделят всички тайни.
Искрящи в пълноводна меланхолия,
очите са в прогресия безкрайна...
Под пръстите ти — кичури и плитки
лениво пренебрегват пак простора
(видя ли, че когато не разпитваш,
чудесно знаеш с устни що да сториш).

Разказвай ми — за чувството си днешно
в живота млад. Не спирай да повтаряш
как с обич би простил и бъдни грешки!
А после...
ще посвирим на китарата.

 

 

---

© Станислава Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??