20.09.2018 г., 21:53 ч.

Празници 

  Поезия » Любовна
335 2 1

Аз сега ви прощавам. На всички. 

Мои спомени, мъчни раздели. 

Даже на вас, дето не ми

се случихте. 

Днес за вас ще е Сѝрна неделя! 

Та, живейте си някак животеца. 

То, аман от фалшиви принцеси. 

Аз разбрах колко струва любовница. 

Пет пари! Със бакшиша от рестото... 

С тази прошка едно ви споделям - 

че без вас всъщност нищо не губя. 

Най-накрая една ме спечели. 

Без лъжи и без фалш, без заблуда... 

Стойте мирно и кротко в гнездата си. 

Не летете на птиците с полета. 

Щом ви хранят с трохи от остатъци, 

семена не кълвете от моите!.. 

Не морете душѝ с необичане! 

Не, недейте! Изпийте до дъно, 

тази жлъчна отрова - себичност. 

Всяка глътка от нея, прокълната!.. 

Цял живот ви поливах по егото 

и сълзите попивах със листите. 

Нямам стих вместо мъка, от нежност, 

да покажа как обича се истински! 

И сега ви прощавам! Помнете! 

В този свят няма, колкото-толкоз! 

Видов ден е след Сирна неделя! 

Весел празник! Тежко̀ ви и го̀рко!..

 

Danny Diester

11.08.2018

Toronto, Ontario, Ca.

 

 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??