разбързаха се телата
заслизаха по стълбите
две минути за една вземат
да стигнат час по-скоро площада
празника да не изпуснат
но като приближиха фонтана
замръзнаха до един на място
и разпериха вкупом ръце
и всичките им думи отлетяха
подир гълъбите
подир колесниците
и олекнаха телата им
а сенките им се размърдаха
и последваха думите
към колесника на прелитащия самолет
...
по празници
площадите поглъщат хора
през човките на гълъбите
© Мария Василева Всички права запазени