24.06.2009 г., 18:52 ч.

Празните химери... 

  Поезия » Философска
528 0 1

Да вярвам, да бъда на мечти неземни робът.
Тревога, очакване на щастие да влача чак до гроба.

 

Омразата към празната химера...

До какво ме отведе, какво ми намери?

 

Но кога ще изгрее и моята усмихната луна?

Онази, сивкава и достижима?

Само тя бе към мен добра,

макар и мълчалива в ледената, празна зима.

 

Погледнех ли я, тя бе там, само тя не си отиде

от свят на копняна розова мъгла.

Там останах си и аз, къде да ида?

Покрита с на мъртвите надежди димяща кървава роса...

 

Рана след рана и чук във сърцето,

нищо си нямам, дори то ми бе взето.

 

Не тупти веч ни живот, ни любов във гърдите.

За мрак нечовешки останаха ми единствено и само очите.

© Хрис Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Не може да е толкова безнадеждно, намери надеждата и се хвани за нея и Бог!Поздрав!
Предложения
: ??:??