ПРАЗНУВАЙ
Българийо! Празнувай днес!
Денят, във който си орязана.
И твойта поругана чест,
с дамга на картата, белязана.
Българийо! Празнувай днес.
Къде са ти децата? Не празнуват...
Боли от тази поругана чест!
Избягаха. За да не гладуват.
Напускат родното огнище.
И как да преживеят тук?
Родината превърна се в бунище.
А във властта - боклука до боклук.
Празнувай днес, Българийо терзана!
Надуй фанфари! Чело повдигни!
Отдавна, време за отчет настана.
Дано доброто, Майко, победи!
© Ник Желев Всички права запазени
"Празнувай днес, Българийо терзана!
Надуй фанфари! Чело повдигни!
Отдавна, време за отчет настана.
Дано доброто, Майко, победи!"