6.09.2009 г., 10:22 ч.

Пред бюста на Бетовен в парка 

  Поезия » Друга
763 0 15

Това наистина е пролет!
По слънцето, по календара.
Очите в пъстрото се ровят,
със светлината разговарят.

А в парка - ярки цветове.
А в парка - глухият Бетовен,
като да се е понавел,
и слуша своите симфонии.

И аз ги чувам: забуча
в стеблата музика могъща.
И за нечуващите я
тя на цветчета се превръща.

Знам, ти не вярваш на това.
Но виж, от музиката килнат,
Бетовен е навел глава,
а храстът тихичко го милва.

© Райчо Русев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??