Пред мен е тази твоя красота
пробудила духа на свежестта.
Финесът на природата сплотен
разчувства с пролет истински света
и знам надежда ще е в светъл ден.
Пробудила духа на свежестта
навсякъде си ти с лик съвършен.
Сред небеса лазурни, сред цветя,
в гори зелени с вяра си пред мен.
Навсякъде си ти с лик съвършен
и пак сърцето ми пламти в гръдта.
От чара ти неспирно запленен -
живот е смислен само с любовта.
Душа и взор са в полет устремен
щом винаги сияйно си пред мен.
© Асенчо Грудев Всички права запазени