22.01.2011 г., 20:43 ч.

Пред полет 

  Поезия » Пейзажна
593 0 8

Студено и влажно е. Сива, мъглата

          пред погледа мрежи плете.

Настръхнали, мокри, стърчат дървесата –

          безродни, самотни са те.

 

И тайно копнеят за тичинков полет

          под тихо, лазурно небе,

щом плодните пъпки грейнат напролет

          в най-ярките цветове!...

 

Замръзнало, времето днес се е спряло,

          но бяла надежда изгря

из сивотата – за ново начало:

          годината да е добра!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??