След години в недоволство
от сегашния ни строй
пред съветското посолство
крепостните са безброй.
Гладно стадо с журналисти
чака чинно под дъжда
с алчни - верни комунисти
и един летец - звезда!
Много бивши комсомолци
(парвенюта от преди)
там са вечни - доброволци
със панички за пари.
Възрожденци - от гетата,
също чакат своя ред,
прежаднели - за заплати,
те се ръгат най-отпред.
Пред съветските хранилки
на опашка от зори
за бакшиш от чет’ри хилки
чакат мъртвите души.
Те се трудят - по поръчка:
пускат ни в очите дим.
Денонощно - те ни ръчкат
към съветския режим!
Юри
Йовев
Септември
2023 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени