18.02.2010 г., 14:31 ч.

Пред теб 

  Поезия » Философска
544 0 0

                                                Пред теб

 

Поклон пред тебе, Господи Христа,

към тебе аз молбата си отправям,

с надеждата и вярата да чуеш ти

безкрайните ми вопли и надежди.

 

В този труден и коварен свят,

когато брат на брата си е враг,

и глупостта и подлостта се ширят,

където никнат злобата и завистта.

 

И правим си живота все по-труден,

самите ний, от нашата си злоба,

с коварството си и с алчността,

и пропастта все по-дълбока става.

 

Останаха назад заветите ти вечни,

да бъдем всички като братя,

да се обичаме, разбираме, помагаме,

да подадем ръка на падналия духом.

 

Затуй към Теб отправям взор,

с молбата - Ти да ни помогнеш,

с голяма обич и със силна вяра,

с сърдечна благодарност и Поклон!

 

26.06.2006 година

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© ЙОРДАНКА ГЯУРОВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??