3.04.2007 г., 10:02 ч.

Пред залез - дъжд... Дъгата-гилотина... 

  Поезия
723 0 18

¬       ¬      ¬

                       

                        

В памет на поета Атанас Коев

 

Пред залез – дъжд… Дъгата-гилотина

сече последна слънчева монета…

Приятелю, под нея ще преминем

без почести и думи безотчетни…

 

…Отвъд!… Отвъд!… Зад всичко непрозряно

невидим пеленгатор страстно пие

от жадните вълни на мисълта ни,

кодирана в словесната стихия…

 

И никой няма право да ни каже,

че аз и ти сме яли хляб излишен.

Родихме се на този свят тиражен -

от бурите да пием -  не да пишем.

 

И ако тихо бурите пресъхнат,

и ако няма кой да ни тревожи,

ще знаем, че за нас ще е издъхнал -

че този свят за нас е невъзможен!…

 

Ванилин Гавраилов

 

 

 

 

© Ванилин Гавраилов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??