17.11.2018 г., 21:01 ч.

Предай нататък 

  Поезия
455 1 5

 ПРЕДАЙ НАТАТЪК !

              / на моите деца/

 

Един Баща отглеждал свойте рожби,

научил ги на първите им стъпки,

посрещнал е и първото им зъбче

и гледал, как порастват като гъбки.

 

Показвал им и как да се чете

и с радост, слушал ги как сричат,

еднакво мили му били и двете,

научил ги - да си помагат и обичат.

 

И любовта им първа  е видял

и юношеските им щури нощи,

докато да си дойдат не е спал

и к`во ли не е изживял той още.

 

Криле им дал и вярната посока

макар да знаел, че ще отлетят.

Спокоен бил, че знаят си урока

и свое собствено гнездо ще построят.

 

Един Баща отгледал свойте рожби,

днес радва се... на техните деца,

и дава им от своите заложби,

а те на него, своите сърца.

 

Един Баща макар и побелял

спокоен днес посреща старостта,

каквото знае, всичко е предал

на своите ......... и техните деца!

 

Авт. Весо: 12.02.2018г.

© Веселин Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??