12.07.2008 г., 12:22 ч.

Предател "на дребно" 

  Поезия
499 0 1
Предаде ме! На дребно ме заложи.
Душата ми на бартер изтъргува.
Не вярваше, че ще е много сложно,
в живота си без мене да пътуваш.

Желаеше да припечелиш малко
с живота ми, деня, света ми.
Твърдеше ужким, че е жалко,
а ядни думи сипеше върху ми.

"Грешница е! Грешен ме направи,
затова от нея се отричам.
И моля някой днес да ме избави,
свободен аз навънка да изтичам.

Навън - да срещна новия живот,
що скърби, радости ще ми стовари.
Навън, но сам и без съдба и брод...
... Дано смъртта живота изпревари."

"Залогът скача, давайте, платете!"
И продаваш ме! Една сергия...
..."И нея, но и мене избавете!
Купете! Не искам Аз да я убия!"


© Деница Красимирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Предателствата най-трудно се прощават!Следващият път сърце във брой не давай!
    Поздрави!
Предложения
: ??:??