21.01.2015 г., 7:56 ч.

Преди да се родим един за друг... 

  Поезия » Любовна
1027 2 11

Преди да се родим един за друг

сме имали (подобно на влечуги)

по ципа между всичките ни пръсти.

С години тези ципи са се губили -

да може след години еволюция

във пръстите си бавно да потъваме…

 

… преди да се родим един за друг

си хващал дланите ми на разсъмване.

 

Преди да се родим един за друг

сме минали през не едно прераждане.

И хиляди послания, отвъд

смъртта ни, с теб един на друг сме пращали -

да можем след годините на път,

на чуми, бедствия… Да се познаем!

 

… преди да се родим един за друг

умирали сме, без да се забравим.

 

И днес, след всички ципи и влечуги,

след болестите; чумите; смъртта;

ВИДЯХ ТЕ! Разпознах те! И се случи:

ЗА ТЕБЕ СЕ РОДИХ!!!

… а ти мълча.

За Бога, колко трябва да се бавиш?!

ПОЗНАЙ МЕ!

АЗ СЪМ!!!
(ЛЮБОВТА в проекция!)

 

… разбирам.

Май не искаш да се раждаш.

 

Утре, в два, ти пазя час за секцио.

© Лора Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??