25.06.2008 г., 21:44 ч.

Преди и сега 

  Поезия » Любовна
675 0 5

 

Преди и сега

 

Преди...

Бях нарисувана, бях красива, изваяна... С твоя акварел.

Сега...

Съм надраскан чертеж, от отровно мастило поел...

Преди...

Душата ми градина Райска бе, всеки плод можеше да си откъсне...

Сега...

Гробище е... Каквото и да откраднеш, то мъртво ще е... в ръцете ти ще се пръсне...

Преди...

Звучах под клавишите на пиано...

Сега...

Съм само нота в ухо глухонямо...

Преди...

Мелодия нежна се носеше с прасковен цвят...

Сега...

Е тихо... Сякаш моят ангел умира, напуска мен и този свят...

Преди...

Бушуваше огън в кръвта...

Сега...

Пепел подклажда жарта...

Преди...

Бях ключът в твоята ръка, да отключиш своите окови...

Сега...

Ръждясах... А и ключалките са нови...

Преди..

Ме обичаше...

Сега...

Аз те обичам...

© Андреа Емилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??