1.06.2016 г., 20:51 ч.

Преди морето... 

  Поезия » Любовна
268 0 0

Преди морето...

 

Виждал си го, всеки го е виждал,

как вълната със брега се целува

и още когато към пясъка приижда,

тя знае, че скоро с брега ще се сбогува...

 

И със силно желание с неистова страст,

вълната бърза за желаната прегръдка,

погледни ги, те са като нас,

брегът наблюдава всяка нейна стъпка...

 

Брегът я чака с огромно нетърпение,

а те лети и мисли само за едно..

За един миг, който ще отлети като видение,

Но ще е изпълнен с истинска любов...

 

И всичко толкова глупаво изглежда,

една любов обречена за раздяла,

любов за която, знаеш няма надежда

и пак за нея жертваш и сърце и тяло...

 

Любов, която за другите няма смисъл,

любов измъчена от неизбежната раздяла,

но с най-силните чувства и чисти,

изпитал ли си я, недей да съжаляваш...

 

Знаехме за всичко, но се предадохме на любовта,

а сега за очакваната раздяла нямам сили,

прости ми без сбогом ще си тръгна сутринта,

преди морето и брега да са се разделили...

 

15.08.2014

© Радослава Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??