27.09.2009 г., 17:41 ч.

Предизборно 

  Поезия » Философска
380 0 2

ПРЕДИЗБОРНО
Затънали до гуша във клоаката
Заключени във собствена килия
Героят в другите очакваме
Самозаключили се правим олелия

 

Сами калта си бъркаме и газим в нея
Избърсваме челата потни все отрудени
Сами педали сме а се присмиваме на гея
Сами пътеките рушим а после сме изгубени

 

Сами положили глава на релсите
Очакваме да мине влакът за съседна гара
И дни и нощи си лежим върху траверсите
А влака няма кой да го подкара

 

И няма кой измежду нас да викне
„стани, стани, юнак балкански”
В мозъците ни гласът му да проникне
Стани народе! Ти си великански!

© Орлин Бъкличаров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??