9.04.2009 г., 9:22 ч.

Предложение 

  Поезия » Любовна
827 0 15

       Предложение


Вие твърде изкусно намигате
и натъртвате толкова често,
че сте чела три-четри от книгите
със които съм станал известен.

Вече спряхте ли? Пивко е виното,
а и чашите май са ви много.
С този чар иначе сте за киното,
ала аз съм зад кадъра. Сбогом.

Може би с този флирт ще успеете
на съседната маса отляво.
В мен отдавна пищят суховеите
и на щат, ща не ща, дреме дяволът.

Аз съм стар. Твърде стар. А пък вие сте
да речем осемнайсетгодишна.
Само време със мен ще убиете,
а това е напълно излишно.

Вие млъкнахте. Явно с догадките
сте била неразумно наясно:
по-добре извадете тетрадките,
барем днес да напишем домашното...

© Ивайло Терзийски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??