Чудна пролет пукна вън,
чува се камбанен звън.
Вече всичко оживява
и Великден приближава.
Млади, стари се шегуват
и се готвят за празнуват.
Без дори да подозират,
че в опасност се намират.
Някакъв безумен учен
сторил опит злополучен
и наместо два фотона
пръкнал вирус със корона.
Целий свят се шашардиса,
много нещо се изписа.
Всеки гълта витамини,
почнаха се карантини.
Меркел компетентно каза,
страшна била таз зараза.
Никой вън да не излиза,
че ще свърши във пандиза.
Ала Нефертити хич нехае,
само своя интерес си знае.
Във краката ми се мотка
и се моли за разходка.
Виждам, че назрява криза
и на мен ми се излиза.
Ако вирусът не се разкара,
в лудницата ще ме вкара.
© Акеми Йошида Всички права запазени