16.12.2023 г., 23:03 ч.

Предпразнична 

  Поезия » Гражданска
252 0 3

Напред към коледната вечер,
напред към празничните дни
оставям грижите далече,
забравям за горчивини.

 

Навярно грешник съм, предрешен
на вярващ в празничният ден,
но нека който е безгрешен
да хвърли камък пръв по мен.

 

Та ще греша и ще се кая
и пак животът ще върви,
догде ще стигна тъй не зная,
но идват празничните дни.

 

Пред телевизора наместен,
прегърнал моя малък свят,
не ща да чувам тъжни вести,
а чакам мир и благодат.

© Огнян Железов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??