21.06.2004 г., 15:12 ч.

Представяш ли си... 

  Поезия
1271 0 4

Представяш ли си къщичка в гората
и снежното калпаче на комина,
една пъртина, дето скришом чака
стъпките ти тихо да преминат?

Представяш ли си жарката камина
и липсата на шумните площади?
А бялото спокойствие на зимата,
похлупило поляни и ливади?

Представяш ли си бреговете морски
на острови - далечни и незнайни?
А клюките на птици, (а не хорски),
с които пазят светлите ни тайни?

Представяш ли си и любов гореща
със ласки и целувки всеотдайни?
А трепета на първата ни среща?
Погледите палещо-омайни?

Сега си представи от утре дните,
а днешния - за малко да забравим...
Казваш: не е време за мечтите.
Ала без тях какво ли ни остава?

© Найден Найденов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Евала,много хубаво описание и страшен край.И си адски прав.....какво ли ни остава....?
  • Отново едно прекрасно стихотворение. Пренасяш с успех всеки читател в тази красива зимна картина. Поздравления!
  • Аз не съм сънувал това,но мога да кажа-страхотно е!Много хубав завършек.Оценка 6
  • това точно съм го сънувала, излъчва спокойствие , харесва ми много
Предложения
: ??:??