5.10.2007 г., 11:09 ч.

Предупреждение 

  Поезия
657 0 32
 

Бял лист и кабарчета четири,

вкопани в сивата кора на кестена.

И надпис с букви разкривени:

„Внимание! Важно за вас съобщение!


Във парка вчера пръскахме с отрова.

Домашните животни приберете.

След десет дни ще можете отново

да ги разхождате или пасете"...


На тротоара  в края - малко птиче

издъхнало - със човчица отворена...

Сред тревния килим пък -катериче

неподвижно лежи със крачета нагоре...


Домашните любимци са прибрани.

Стопаните им спят сега спокойно...

А дивите? Те искат да се хранят,

но надписа да прочетат не могат...


И няма кой сега за тях да мисли...

Природата ще ни търпи до време.

И някой ден внезапно и безкнижно

ще ни изтрие без предупреждение...

© Дочка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??