7.11.2005 г., 19:11 ч.

Предзимно 

  Поезия
545 0 3
Последни топли ноемврийски дни,
край реката - сгушена мъгла.
Тревата е разрошен стар килим,
есента събира сетна топлина.
Листата са във охра и янтар,
зелените кипариси са горди.
Елените е впрегнал дядо стар,
а времето възпяват тъжно бардове.
Вятърът подхваща стар мотив,
горите му припяват в унисон.
Целуват облаци върхарите свенливо,
пристъпва зима с леден камертон.

© Найден Найденов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??