25.05.2008 г., 1:56 ч.

Прегръщам те, Зло!!! 

  Поезия » Пейзажна
817 0 2

 

Прегръщам те, Зло!!!

 

 

С измамна любов дари ме и усетих се без мощ.

В миг за сетивата, реалността кат' облачна нощ бе.

Влюбен в теб, внезапно пленен в капан ли се озовах?

Ах, за таз' красива измама как не бях готов все още...

 

А младост, мечти и наивност бе моята свобода.

Стремеж за щастие и справедливост красеше чистата ми душа.

Tърсих все смисъла и разпалвах огъня на съвременността,

но все нещо отклоняваше ме по пътя към щастието и целта.

 

Божията орисия бе осъзната навреме,

но и упадъкът от умората не закъсня...

Опушена стая и много тъга,

димът очерта образа на три еднакви числа!

© Слав Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • съдържанието е супер и идеята също ,но ако пишеш в бели тихове като че ли ще е по-добре....приятелски поздрав!
  • Като идея и предаване на емоция - много добре, а като изпълнение - поради стремежа ти към рима се губи ритъма (мое мнение, не съм специалист, просто това мисля). Но като цяло ми хареса
Предложения
: ??:??