26.05.2017 г., 11:51 ч.

Преходност 

  Поезия
417 3 5

Избуя във краката ми дивото лято

и зелени ми станаха костите.

Плисна топлият мрак до вратата

на входа. И до стълбите. И до пръстите ми.

И отнесе с вълните си светлозелени

всички зимни кафяви обувки,

всички сиви пуловери, грейки,

голи клони, премръзнали котки…

Избуя зад прозореца дивото лято.

Звън от счупено в къщи стъкло

ме поряза по ходилата.

Лъхна вятър и дъх на сено.

И усетих и жажда, и глад. А чиниите

тази вечер останаха пълни.

Няма никой и нищо! Щурци

само свирят невидими в тъмното.

Избуя в самотата ми дивото лято

и зеленото ме погълна.

Кръв потече от всички напъпили макове,

щом ги спука с лъчите си слънцето.

И се сви на топка животът ми -

по тревата да се търкаля,

да се изгуби далеч сред маковете,

да се спука там накрая.

© Инна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??