25.08.2018 г., 22:05 ч.

Преходност 

  Поезия » Философска
403 0 1


ПРЕХОДНОСТ

 

Макар, че са ни прехосни нещата,
в природата ни съществува ред!
В живота, често стигаш до обрати,
но погледа е винаги напред!

 

При мен живота три пъти се сменя,
Родих се в селския патриархат.
След туй ме грабна "руската повеля".
До "Слободията ни доживях!

 

Така е с чувствата и с любовта ни!
Родената ни става интерес!
Най- близките превръщат се в душмани.
Забравяш, че си бранил свойта  чест!

 

Живота си с приятели изграждаш,
но те самите  имат интерес!
Но  нък и ти от чуждо нещо вграждаш.
На вчерашното не разчиташ днес!

 

Но често си пленен и от лъжата!
Предателството често ти тежи!
Не съм забравил аз и Самотата,
която във  сърцата ни лежи!

 

Не знаеш често кой какво ти мисли.
Какъв капан за тебе се крои!
Дамоклев меч ай- близкия  ти мисли,
 да може зад гърба до те дои!

 

Така, че виждаш колко изненади,
ти пречат да вървиш напред,
от всичко туй в Живота те се гади
и ништичко във него не е в ред!
04.09.2010г.Драгойново

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??