3.09.2011 г., 15:58 ч.

Прекипяло вино 

  Поезия » Любовна
1163 0 9
Намачках чувствата
като узряло грозде.
Захвърлих ги
в зимника на душата си.
Ще прекипят,
ще се избистрят,
после
ще пия спомени
от вчера и от някога.
И във капчуците
на свършващото лято
безмълвно
и без звук ще изтекат
две думи,
осем букви,
страстен вятър,
разпалил въглените
в старата ми плът.
А ти ще бъдеш
пак далечно-хубава,
и пак ще бъдеш
шеметно красива.
Ще липсвам
в тази твоя влюбеност...
Погалвам те сега... И си отивам.

© Найден Найденов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??