5.02.2012 г., 16:11 ч.

Прекрасен зимен ден 

  Поезия » За деца
880 0 11

Прекрасен зимен ден

Уютно слънце чело гали.
Какъв прекрасен зимен ден!
Сърцето детско в мен запали
и аз оставам в негов плен.

Студено е, но вятър няма.
Какъв прекрасен зимен ден!

А дъщеричката (голяма)
лети по склона заледен.

Усмивка грее на лицето!
Какъв прекрасен зимен ден!
Блестят очите на детето
над бузки в бледорозов  тен!

Изпълва щастие душата!
Какъв прекрасен зимен ден!
Ех, жалко само, че шейната
е твърде слабичка за мен!

© Марин Цанков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??