28.05.2007 г., 12:36 ч.

Преквалификация 

  Поезия
1024 0 5
Пространството си легна гладно.
И какво от това?
Ферментира действителността
във бъчва от Дървото на познанието.
И ореолите се преквалифицираха
                                           във обръчи,
предпазващи я от разпадане.
Олтарите - в кръчмарски маси,
                                           иконостасите -
във закачалки
                      за лице-мерени наметала.
Не са ни нужни молитви.
Имаме си имена.

Пространството пари.
На Входа, Ключарят
проверява лични карти,
Скрижали-пропуски
                                     за Вечността.

Пространството се буди абстинентно.
И какво от това?

Не са ни нужни икони.
Имаме си огледала.

© Елица Мавродинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??