30.07.2018 г., 17:34 ч.

Прекършена 

  Поезия
637 2 5

 

 

Пъпките на розите
не познават
ласката на слънцето,
нито целувката на звездите,
превърната в роса,
нито прегръдката на вятъра,
нито докосването на пчелите
и омайната им песен,
докато не се превърнат
в разцъфнал цвят,
който знае
колко прекрасно е
и каква живителна сила
и радост дава
всичко това.

Пъпка,
познала само
целувка кратка,
останах…

Градушка
ме покоси!

 

 

 

© Ласка Александрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??