Jul 30, 2018, 5:34 PM

Прекършена 

  Poetry
632 2 5

 

 

Пъпките на розите
не познават
ласката на слънцето,
нито целувката на звездите,
превърната в роса,
нито прегръдката на вятъра,
нито докосването на пчелите
и омайната им песен,
докато не се превърнат
в разцъфнал цвят,
който знае
колко прекрасно е
и каква живителна сила
и радост дава
всичко това.

Пъпка,
познала само
целувка кратка,
останах…

Градушка
ме покоси!

 

 

 

© Ласка Александрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??